Varför äter man kräfter? Varför ska man supa till just dem? De små rackarna får ju dåligt ryckte. Så fort man säger kräfter så tänker alla på fulla svenska med små löjliga hattar. Visserligen är midsommar en riktigt svensk suparhelg men den har viss romantiskt skimmer omkring sig. Midsommar har ju gamla anor från långt tillbaks. Kräftskiva när infördes det i vårt samhälle?
Är det kräftorna som gör att man blir så full eller är de bara en orsak till att supa. Super man bara för att slippa känna smaken av dem. Det är ju bara stjärtarna som är goda. I Skagens hamn kan man köpa kräftstjärtar kilovis rätt billigt. Danskarna har insett att det är rumpan man ska åt och allt annat slänger man.
tyckt det skulle vara trevligt om du vill hänga på
Vem vill sitta och pilla ut något från klorna det är ju ändå ingen mat där. Risken är ju himla stor att man skär sig också.
Den ena kräftat sa till den andre "vem har klonat dig"
lördag, augusti 19, 2006
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
inte kosntigt att man blir full - de är ju fulla av rom?!...dessutom är det väldigt gott att sitta o suga klor o ta det lugnt...risken är dock att allt är slut när man rensat klorna till sin första räka/kräfta...
Skicka en kommentar